Сделать домашней|Добавить в избранное
 

Сотрудничество-Cooperation,
Global responsibility,
Выживание-Survival

 
Сортировать статьи по: дате | популярности | посещаемости | комментариям | алфавиту

Suomen venäläiset ovat tuskin uhka

Автор: Administrator от 19-11-2014, 14:14
Kirjoittaja on kokenut politiikan toimittaja, joka on työskennellyt sanoma- ja aikakauslehdissä.

Työelämän muutokset yhteiskunnassa

Автор: Administrator от 12-11-2014, 15:20
Työelämän muutokset yhteiskunnassa
Työelämä muuttuu jatkuvasti teknologian kehittyessä, ja harppauksissa pysyminen vaatii jatkuvaa kouluttautumista. Enää ei riitä, että on valmistunut korkeakoulusta tai yliopistosta, on käytettävä kyynärpäitä saadakseen sen yhden ainoan työpaikan, johon on kymmeniä hakijoita.
Jatkuvat uutiset työpaikkojen supistumisista, kaupungin säästöistä ja elinkeinoelämän muutoksista on aiheuttanut monen ammatin katoamisen. Jos vielä muutama vuosi sitten oli tarvetta, että ihmisiä koulutettaisiin koulunkäyntiavustajiksi, nyt kaupunki päättää monen työntekijän sopimuksen joululomaan mennessä.
Säästöt ajavat alas monta työpaikkaa. Niillä saadaan aikaan tietty budjetti, mutta mitä voivat tehdä ne työttömiksi jääneet, jotka menettävät ansiotulonsa?

Koulutusta ei voi ostaa!?

Автор: Administrator от 12-11-2014, 14:50
Koulutus – oikea tiedon arvosana
Koulutusta ei voi ostaa!? Koulutusta ei voi ostaa!? Ratkaisevaa on oma tietämys, kuri ja kärsivällisyys. Mutta lähtökohtana ovat pääsykoevaatimukset.

Koulutus antaa avaimet

Автор: Administrator от 12-11-2014, 14:43
Koulutus antaa avaimet
Osa 1

Koulutus antaa avaimet elämään. Ammattitaito avaa ovet omaan praktiseen toimintaan, joka antaa merkityksellistä tekemistä. Johonkin jolla voi vaikuttaa oman elämänsä kiertokulkuun ja sisältöön. Koulutus ajaa samaa asiaa kuin lottovoitto. Sillä voi saada elantonsa omalla vaivalla, sellaisen tehtävän kautta joka voi olla mielekästäkin.

Koulutus Suomessa

Автор: Administrator от 12-11-2014, 14:07
Koulutus Suomessa
Koulutus Suomessa muistuttaa useimpia Euroopan unionin teollisuusmaita. Se jakautuu peruskoulutukseen, toisen asteen koulutukseen (lukiot ja ammattioppilaitokset) ja korkeakoulutukseen (yliopistot ja ammattikorkeakoulut).

Suomen koulutusjärjestelmä

Koulutusjärjestelmä on kansallisten lakien ja säädösten kautta määrätty. Opetustoimen lainsäädännöstä ja koulutuspolitiikan yleisperiaatteista päättää Eduskunta. Koulutuspolitiikan toimeenpanosta vastaavat opetusministeriö ja opetushallitus.

Sosiaalisen elämän myllerryksessä

Автор: Administrator от 12-11-2014, 13:45
Kaikkien niiden vuosikausien jälkeen yhteiskunnassa ei enää tarvitse olla kasvotusten tekemisissä muun maailman ja ihmisten kanssa.
Internet on mullistanut maailman ja matkapuhelimet sen mukana.
Netti kulkee mukana taskussa; napin painalluksesta muuhun maailmaan. Yhteys on monimuotoisempaa kuin koskaan aikaisemmin, mutta tosiasiassa olemme kauempana toisistamme.

Julkinen terveydenhuolto Suomessa

Автор: Administrator от 12-11-2014, 13:29
Julkinen terveydenhuolto

Julkinen terveydenhuolto tarkoittaa sitä, että terveydenhuolto tuotetaan julkisena palveluna: se maksetaan kokonaan tai pääosin julkisista varoista, kuten veroista. Vastustajat (mm. uusliberalismin kannattajat) kutsuvat julkisesti rahoitettua terveydenhuoltoa usein sosialisoiduksi terveydenhuolloksi, kun taas kannattajat (mm. vasemmisto) käyttävät nimeä yleinen terveydenhuolto. Se nähdään keskeisenä osana yleistä kansanterveyttä ja hyvinvointivaltiota. Kaikkien hoitaminen varallisuudesta riippumatta estää esimerkiksi vakavien tartuntatautien leviämistä.
Julkinen terveydenhoito voidaan järjestää siten, että rahoituksen järjestää demokraattisesti valittu hallitus ja varsinaisen terveydenhoidon järjestää paikallishallinto (kunnat) tai yksityinen sektori. Valtio tai kunnat voivat vakuuttaa koko väestön tai velvoittaa kansalaiset ottamaan sairausvakuutuksen. Järjestelmä voi perustua myös vapaaehtoisuuteen, jolloin hoitoa tarvitsevat maksavat sairauskulunsa itse. Julkisen terveydenhuollon tehokkaimmasta rakenteesta on erimielisyyttä.
 

Copyright © 2004-2014 All Rights Reserved.
Powered by Yhteistyön Edistamiskeskus © 2014